FLOTTSBRO-INSPIRATION:
ÖPPET: Skidbacken: Stängt för säsongen • Värdshuset: Stängt • Campingen: Alla dagar 9-16 • Fler öppettider...

Vill du testa Mountainbike - Titta hit

En rookie på äventyr i Flottsbro Bikepark

Cykelsporten har växt lavinartat de senaste åren. En gren som är på stark frammarsch är Mountainbike. Det finns flertalet Bikeparks i Sverige som är av högsta klass. Flottsbro Bikepark är en av dem. Jag undrade hur det skulle vara att prova på detta och tog mig ner till Flottsbro för en testkörning och för att samtala med Bikeparkteamet som på några få år har skapat en park av toppnivå.


Hyr cykel och utrustning

Jag slås av hur enkelt det är att hyra cykel, skydd och introutbildning på flottsbro.se. Allt är klart och redo när du kommer ner och det viktigaste av allt är bemötandet som du får när du kliver in i Bikeparkhyran. Som nybörjare är det A och O att känna sig trygg och framför allt att få hjälp med cykel, skydd och allt annat som man vill veta inför sitt första åk.

Jag började, tillsammans med några andra "rookies", att träffa Bikeparkpersonalen i Flottsbros uthyrning.

Flottsbros Renate Gustavsson berättar om hyran


 


Onlinehyra

  • Snabbt och smidigt
  • Betala direkt
  • Anpassa storlek
  • Intropaket
  • Allt färdigt och klart när du kommer till Flottsbro

Boka cykel och skydd


Liften

Det första jag tänker på är liften. Den är respektingivande och jag undrar hur det går till för att ta sig upp i backen. – Tänk på att hålla stadigt i liften, då är det inga problem säger lifttvärd Dennis som är en trygg klippa för oss lite osäkra åkare. Jag inser snabbt att han har rätt. Det är lite skakigt första gången och jag är nära att tappa liften, men det är inga problem. – Om du skulle tappa liften är det ingen fara, släpp den bara och åk ner så hjälper jag dig igen berättar Dennis.


Backarna

Väl uppe möts du av en minst sagt tydlig skylt vid namn "Totempolen". Där får du vägledning till vilka spår du har att välja på. Jag väljer, tillsammans med instruktör Rasmus, spåret Freeride. Han berättar och visar hur man ska hantera cykeln. – Du står alltid, har pedalerna horisontellt och arbetar med din kropp som svängkraft, berättar Rasmus. Jag tar rygg på min instruktör och känner en hög puls där känslan av höjd och fart tar över. De snabba svängarna och höjden gör att utmaningen känns i kroppen. – Jag ger alltid rådet att stanna till då och då och andas en smula de första gångerna, det ska vara kul i backen och framför allt ska du köra på dina vilkor, säger Rasmus med en bestämd min. Det är oneklingen en lättnad när vi närmar oss slutet av backen, men redan efter någon minut nere vid liften vill jag upp igen. Den andra vändan går klart bättre och vikten av att arbeta med kroppen som styrmedel blir påtaglig. 

Se hur det kan vara i ett av alla spår som Flottsbro Bikepark kan erbjuda!

Här kan du se samtliga spår

Flottsbros "Totempole" som är en mycket tydlig guide när du kommer upp till toppen

Flottsbros spår


En härlig dag i backen

Jag kan verkligen rekommendera alla att prova på Flottsbro Bikepark. Det är en spännande utmaning för både stor och liten. Efter introkursen kan du med fördel köra på egen hand och välja det spår som passar bäst för dig. Passa på att ha kul i backen, njut av farten, höjden och känslan av att behärska cykeln. Bikeparken erbjuder något för alla, proffs som nybörjare. Det bästa med dagen var Flottsbros personal som alltid finns tillgänglig om du behöver hjälp.

Flottsbros Rasmus Gustavsson berättar om Bikeparken och ger tips!

 


Företag

Om ert företag letar efter ett alternativ till er Kick-Off eller konferens är Flottsbro ett mycket bra alternativ. Förutom Bikeparken erbjuder Flottsbro sina unika Downhill Cars, mängder med andra aktiviteter som kanot, vandring och olika sporter samt ett Värdshus med naturen som närmaste granne. Kontakta gärna Flottsbro om du vill veta mer och anpassa ett paket som för just ert företag.

Kontakta Flottsbro

Läs mer om allt du kan göra på Flottsbro

Läs mer om Flottsbro Värdshus


Andreas Tiljander

2022-05-01